Gozdni vikend oddih v Logarski dolini: 4.-6. 10. 2024

Vzemite si konec tedna za popolno umiritev in sprostitev v čudoviti Logarski dolini. Z vami bosta vodnica gozdne terapije, ki bo odpirala vrata v gozd, in kuharski mojster, ki bo poskrbel, da boste uživali tudi v hrani.

Prijave zbiramo do vključno 1. 9. 2024.

Če se hočete odmakniti od vsakodnevnih skrbi in nalog, je Logarska dolina vedno prava izbira. Dolina, iz katere se odpira pogled na visoke Kamniško-Savinjske Alpe, ponuja čudovite razglede in tišino, ki jo vedno bolj iščemo in potrebujemo, da bi slišali tiste glasove, ki nas potrpežljivo čakajo. Naj gre za glasove našega telesa, naše intuicije, ali tistega, kar je večje od nas.

Namen vikend oddiha v naravi Logarske doline je ponuditi priložnost, da se ustavimo, priklopimo na naravo ter dovolimo, da naš terapevt postane gozd. Ko se resnično ustavimo, se ustavi tudi čas, naši čuti se izostrijo in takrat se lahko zgodi čarovnija.

To zelo dobro razumeta in prakticirata tudi vodnica gozdne terapije Katarina Alič Čretnik in kuharski mojster Gregor Audič, ki sta pripravila vikend program. Vabljeni, da se jima pridružite!

Oddih se bo odvijal v Počitniškem domu Cinkarna, ki se nahaja poleg Hotela Plesnik. Celotni dom je rezerviran samo za udeležence vikend oddiha.

Najmanjše število udeležencev ali udeleženk za izpeljavo vikend oddiha je 8, največje pa 15.

Prispevek za gozdni vikend oddih je 250 EUR/osebo in vključuje vse: program, prenočišče in hrano (skupno dva polna penziona + kava, čaj).

Prijave sprejemamo do vključno 1. 9. 2024.

Program vikend oddiha

Petek

 • 17.30-18.00 – zbor v Počitniškem domu Cinkarna
 • 18.30 – večerja
 • 19.30 – večerni sprehod
 • 20.30 – srčna meditacija in čaj za lahko noč

Sobota

 • 7.00 – jutranji sprehod v tišini
 • 8.00 – zajtrk
 • 10.00-13.00 – vodena gozdna terapija
 • 13.15 – kosilo
 • do 17.00 – prosto popoldne (počitek, branje, druženje, športanje v lastni režiji ipd.)
 • 18.00 – večerja
 • 19.30 – večerni sprehod
 • 20.30 – srčna meditacija in druženje ob čaju

Nedelja

 • 7.00 – jutranji sprehod v tišini
 • 8.00 – zajtrk
 • 10.00-12.30 – vodena gozdna terapija
 • 13.00 – kosilo

Prijava na vikend oddih v Logarski dolini

Število oseb *
Strinjanje z uporabo vaših podatkov *
Kaj je vključeno v ceno?2024-01-23T10:22:56+01:00

V ceno je vključeno vse. Za 250 EUR/osebo boste v Logarski dolini 2-krat prespali v pripravljeni sobi, v petek vas bo pričakala večerja, v soboto bo Gregor pripravil zajtrk, kosilo in večerjo, v nedeljo pa bo postregel z zajtrkom in kosilom. V kuhinji bosta na voljo še kava in čaj. Tudi vodena gozdna kopel oz. terapija v soboto in nedeljo ter večerne srčne meditacije so vključene v ceno.

Edini dodatni stroški, ki bi lahko nastali, so stvari, ki bi jih udeleženci želeli izvesti v lastni organizaciji. Mišljeno, če bi si radi s seboj prinesli dodatno hrano ali če bi prosti čas v soboto po kosilu radi preživeli tako, da bo potrebno dodatno plačilo, na primer izposoja kakšne športne opreme pri lokalcih, pijača ali hrana pri drugih gostincih v Logarski dolini in okoli, ali kaj podobnega.

Komu je namenjen gozdni vikend oddih?2024-01-08T20:04:57+01:00

Vam, ki bi vsaj za kratek čas radi upočasnili vsakodnevni tempo. Za gozdni vikend oddih ne potrebujete posebne fizične kondicije, ker njegov namen ni osvajanje vrhov okoli Logarske doline, temveč umiritev in občudovanje gorske silhuete iz doline.

Če bi vseeno želeli narediti tudi kaj v športnem duhu, si v soboto popoldan privoščite kakšno bolj športno udejstvovanje v lastni organizaciji. Če bo v dolini sneg, bodo prav zagotovo na voljo urejene proge za tek na smučeh. Udeleženke in udeleženci bodo o aktualnih razmerah obveščeni pred prihodom v Logarsko dolino.

Kaj potrebujete za gozdni vikend oddih?2024-01-08T20:05:06+01:00
 • Čim bolj topla oblačila in obutev.
 • Kakšno podlogo za sedenje (armafleks, mini zložljivi stolček ipd.)

Vodena gozdna terapija traja okoli 3 ure. V tem času ne hitimo od točke A do točke B, saj je namen gozdne terapije v tem, da se ustavimo in vzpostavimo odnos z naravo, ki nas obdaja. Gre za umiritev, kar pomeni, da nas hitreje zazebe. Ker ima Logarska dolina navadno nekoliko nižje temperature, kot ostali kraji, je pomembno, da s seboj prinesete čim bolj topla oblačila, da vas zunaj ne bo (preveč) zeblo.

To pomeni: bunda, topla jopica ali pulover, (smučarske) hlače, toplo spodnje perilo, najtoplejše nogavice, rokavice, šal, kapo. Ne pozabite na tople čevlje.

Dobrodošla je tudi kakšna podloga za sedenje.

Dodatna oprema za gozdni vikend oddih?2024-01-08T20:05:14+01:00

Če želite, lahko s seboj prinesete tudi naglavno lučko za večerne sprehode, zvezek, blok ali liste, pisalo.

Če imate posebno idejo, kaj bi radi počeli v soboto popoldan, ko bo med kosilom in 17. uro prosto, poskrbite, da boste imeli s seboj to, kar boste potrebovali, na primer knjige, karte, opremo za tek, opremo za tek na smučeh, fotoaparat, daljnogled, ipd.

Kje se nahaja Počitniški dom Cinkarna?2024-01-08T20:05:22+01:00

Počitniški dom Cinkarna se nahaja poleg hotela Plesnik (Logarska dolina 10, 3335 Solčava). Pred domom je brezplačno parkirišče, od koder se razprostira pogled na gore okoli Logarske doline.

S čim vas bo razvajal Gregor Audič?2024-01-08T20:05:28+01:00

Gregor Audič je predan kuharski mojster. Kljub vnaprej pripravljenemu jedilniku, ki ga sestavi, se za pripravo jedi odloča na podlagi sestavin, ki so mu na voljo, trenutnega navdiha in vzdušja med udeleženci. Gregor vam bo v Logarski dolini pripravljal sezonsko obarvane obroke, ki bodo vedno vključevali še eno posebno začimbo – njegovo ljubezen do priprave hrane.

Kdor bi imel kakršne koli omejitve glede prehrane (alergije, vegetarijanci, vegani ipd.), bo to možno javiti pred začetkom vikenda in Gregor bo to vsekakor upošteval pri kuhanju.

Kaj je vodena gozdna terapija ali vodena gozdna kopel?2024-01-08T20:05:34+01:00

Vodena gozdna terapija ali vodena gozdna kopel je vodeno preživljanje časa v naravi, največkrat v gozdu. Navadno se izvaja za manjše skupine (do 15 ljudi) ali posameznike in traja od 2,5 do 3 ure. Gozdno kopel/terapijo bo vodila Katarina Alič Čretnik, ANFT certificirana vodnica gozdne terapije.

Vse zbrane v Logarski dolini bo vodila v sodelovanju z gozdom in razmerami v njem. Popeljala vas bo skozi preizkušeni proces, ki so ga razvili v združenju ANFT, in vas povabila, da se ustavite, izpraznite misli ter napolnite srce, opazujete sebe in tisto, kar vas bo v danem trenutku obdajalo. Z njeno pomočjo boste lažje navezali stik z naravo in jo opazili z vsemi svojimi čutili.

Terapevt je gozd. Vodnica le odpira vrata vanj.

Naslov

Na vrh