Gozdna in zvočna kopel v Mozirskem gaju

55.00 

Dogodek, na katerem bomo združili gozdno in zvočno kopel. Gozdna kopel omogoča, da se s pomočjo čutil osredotočimo na biti tukaj in zdaj. Zvok gonga pa prodre globoko v naše telo in nam s tem ponudi priložnost, da potujemo v svojo notranjost in raziskujemo globine svojega bitja.

Opis

Vodena gozdna kopel ali vodena gozdna terapija pomeni biti v naravi z vodnico, ki vam pomaga, da se s pomočjo vaših čutil osredotočite na biti tukaj in zdaj. Srečujemo se v skupinah do 12 ljudi. Posamezno srečanje traja od 2,5 do 3 ure.

Katarina bo s pomočjo preizkušenega procesa odpirala vrata v naravo. Ta proces nas vse vabi, da se ustavimo, izpraznimo možgane in napolnimo srce, opazujemo sebe in tisto, kar nas v danem trenutku obdaja, navežemo stik, gledamo, poslušamo, tipamo, vohamo, okušamo, vzpostavljamo odnos, uživamo v tem, da samo smo.

Znanstveniki so dokazali, da vodena gozdna kopel oz. gozdna terapija zmanjšuje stres, lajša anksioznost, depresijo in jezo, krepi imunski sistem, regulira krvni tlak, izboljšuje spanec, dviguje nivo energije itd.

Termini za gozdno in zvočno kopel v Mozirskem gaju

Julij 2024

 • sobota, 6. 7. 2024, 19.00-22.00gozdna in zvočna kopel
 • nedelja, 28. 7. 2024, 7.00-10.00gozdna in zvočna kopel

Avgust 2024

 • petek, 2. 8. 2024, 19.00-22.00gozdna in zvočna kopel
 • sobota, 10. 8. 2024, 7.00-10.00gozdna in zvočna kopel

Pogoji za izvedbo doživetja

 • Vodena gozdna kopel v Kampu Savinja je namenjena vsem od 13. leta dalje.
 • Vodenje poteka za skupine od 3 do največ 12 oseb v enem terminu. Izvaja se v slovenskem in angleškem jeziku.
 • Vodena gozdna terapija se izvaja v vsakem vremenu, razen, če bi bila vremenska napoved tako slaba, da bi bilo zadrževanje na prostem nevarno.
 • Prispevek za gozdno in zvočno kopel: 55 EUR/ osebo
  • V primeru, da na posamezno vodenje prijavite 4-6 oseb, vam nudimo 20-odstotni popust na celotni znesek
  • V primeru, da na posamezno vodenje prijavite 7-12 oseb, vam nudimo 25-odstotni popust na celotni znesek
 • V prispevek je vključena vstopnica za Mozirski gaj.
 • Če vam slučajno ne uspe priti na že rezervirani termin, se dogovorimo za obisk drugega termina oz. dobite vrnjen znesek, ki ste ga plačali.

Kaj prinesete s seboj?

Podlago za ležanje, deko, vzglavnik ali karkoli, da vam bo čimbolj udobno ter steklenico vode. Na jutranjih terminih, priporočava tudi zaščito pred soncem (pokrivalo, sončna krema, tanke majice z dolgimi rokavi, lahke dolge hlače).

Kdo vas bo vodil?

Katarina Alič Čretnik je certificirana vodnica gozdne terapije. Učila se je pri mednarodno priznanem združenju ANFT (Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs), ki uči vodenje gozdne terapije na podlagi japonskih praks. Misija ANFT: “Support planetary health by nurturing heart-centered relationships between all peoples and the More-Than-Human World of Nature.”

Katarino že od malih nog spremlja raziskovalni duh. Verjame, da so vse stvari med seboj povezane in da je naš največji namen odkriti svoje talente ter jih razvijati z namenom, da pomagamo drug drugemu. Verjame, da vsak v sebi nosi odgovore na svoja vprašanja, le naučiti se jih moramo slišati in zbrati pogum, vztrajnost in potrpežljivost, da jim sledimo. Zato jo še toliko bolj nagovarja filozofija Amosa M. Clifforda, ustanovitelja ANFT, da je terapevt gozd, vodnik pa samo odpira vrata vanj.

Zvočno kopel bo izvajala…

Aleksandra Saška Holeček, raziskovalka življenja, ljubiteljica narave in dreves. Verjamem, da sta glasba in zvok lahko zdravilo za marsikatero slabo počutje in, da lahko dobra pesem naredi dan lepši. Glasba me spremlja že od malih nog, a je ljubezen do zvoka zrastla do te mere, da danes širim to ljubezen naprej. Zvok gonga prodre globoko v naše telo in nam s tem ponudi priložnost, da potujemo v svojo notranjost in raziskujemo globine svojega bitja. Pustimo srcu, da nas vodi v neznano in nam odpre nove dimenzije svojega obstoja.

Zvočna kopel ali zvočna terapija …

Dokazano je, da ima zvok zdravilne učinke na um in telo. Zvočna kopel lahko zmanjša stopnjo anksioznosti, napetosti in žalosti ter zmanjša bolečino. Med seansami ljudje doživijo vrsto fizičnih in duševnih občutkov. Najpogosteje padejo v stanje globoke sprostitve in izgubijo občutek prostora in časa.

Med zvočno kopeljo se stanje možganskih valov spremeni iz normalnega budnega stanja (beta) v sproščeno stanje (alfa), sanjsko stanje (theta) ali celo obnovitveno stanje (delta). Ko se um in telo sprostita, se srčni utrip in krvni tlak zmanjšata, naše dihanje pa postane globlje. V tem stanju lahko pride do globoke ozdravitve.

Tako zvočna kopel ne zmanjša le stresa in tesnobe, saj sproži stanje sproščenosti, ampak ima tudi fiziološke koristi. Ti vključujejo zmanjšanje bolečine, boljši spanec, odstranjevanje toksinov in krepitev imunskega sistema. Zvoki preplavijo vaš um in telo ter vas popeljejo v globlje stanje zavesti. Dejansko se odklopite od zunanjih dražljajev in vstopite v stanje notranjega miru in harmonije.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Gozdna in zvočna kopel v Mozirskem gaju”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda bi vas zanimalo tudi…