Vodena gozdna kopel v Mozirskem gaju (četrtki in petki)

40.00 

Vodena gozdna kopel ali vodena gozdna terapije pomeni biti v naravi z vodnico, ki vam pomaga, da se s pomočjo vaših čutil osredotočite na biti tukaj in zdaj. Znanstveniki so dokazali, da vodena gozdna kopel zmanjšuje stres, lajša anksioznost, depresijo in jezo, krepi imunski sistem, regulira krvni tlak, izboljšuje spanec, dviguje nivo energije itd.

Opis

Vodena gozdna kopel ali vodena gozdna terapija pomeni biti v naravi z vodnico, ki vam pomaga, da se s pomočjo vaših čutil osredotočite na biti tukaj in zdaj. Srečujemo se v skupinah do 12 ljudi. Posamezno srečanje traja od 2,5 do 3 ure.

Katarina bo s pomočjo preizkušenega procesa odpirala vrata v naravo. Ta proces nas vse vabi, da se ustavimo, izpraznimo možgane in napolnimo srce, opazujemo sebe in tisto, kar nas v danem trenutku obdaja, navežemo stik, gledamo, poslušamo, tipamo, vohamo, okušamo, vzpostavljamo odnos, uživamo v tem, da samo smo.

Znanstveniki so dokazali, da vodena gozdna kopel oz. gozdna terapija zmanjšuje stres, lajša anksioznost, depresijo in jezo, krepi imunski sistem, regulira krvni tlak, izboljšuje spanec, dviguje nivo energije itd.

Pogoji za izvedbo doživetja

 • Vodena gozdna kopel v Kampu Savinja je namenjena vsem od 13. leta dalje.
 • Vodenje poteka za skupine od 3 do največ 12 oseb v enem terminu. Izvaja se v slovenskem in angleškem jeziku.
 • Vodena gozdna terapija se izvaja v vsakem vremenu, razen, če bi bila vremenska napoved tako slaba, da bi bilo zadrževanje na prostem nevarno.
 • Prispevek za posamezno vodenje: 40 EUR / osebo,
  • V primeru, da na posamezno vodenje prijavite 4-6 oseb, vam nudimo 20-odstotni popust na celotni znesek
  • V primeru, da na posamezno vodenje prijavite 7-12 oseb, vam nudimo 25-odstotni popust na celotni znesek
 • V prispevek je vključena vstopnica za Mozirski gaj.
 • Če še ne veste, ali boste uspeli priti na želeni termin, naj vas ne skrbi. Če bodo prosta mesta še na voljo, se bo možno prijaviti tudi na lokaciji, 15 minut pred začetkom, tj. med 9:15 in 9:30.
 • Če vam slučajno ne uspe priti na že rezervirani termin, se dogovorimo za obisk drugega termina oz. dobite vrnjen znesek, ki ste ga plačali.

Kaj prinesete s seboj?

Kakšno podlogo za sedenje ali ležanje in brezalkoholno pijačo, da se boste odžejali. Kljub temu, da ne bomo ves čas na soncu, priporočam, da se, po lastni presoji, zaščitite pred soncem (pokrivalo, sončna krema, tanke majice z dolgimi rokavi, lahke dolge hlače).

Kdo vas bo vodil?

Katarina Alič Čretnik je certificirana vodnica gozdne terapije. Učila se je pri mednarodno priznanem združenju ANFT (Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs), ki uči vodenje gozdne terapije na podlagi japonskih praks. Misija ANFT: “Support planetary health by nurturing heart-centered relationships between all peoples and the More-Than-Human World of Nature.”

Katarino že od malih nog spremlja raziskovalni duh. Verjame, da so vse stvari med seboj povezane in da je naš največji namen odkriti svoje talente ter jih razvijati z namenom, da pomagamo drug drugemu. Verjame, da vsak v sebi nosi odgovore na svoja vprašanja, le naučiti se jih moramo slišati in zbrati pogum, vztrajnost in potrpežljivost, da jim sledimo. Zato jo še toliko bolj nagovarja filozofija Amosa M. Clifforda, ustanovitelja ANFT, da je terapevt gozd, vodnik pa samo odpira vrata vanj.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vodena gozdna kopel v Mozirskem gaju (četrtki in petki)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda bi vas zanimalo tudi…